Ağızda oluşan diş çürümesi, diş eti sorunları ve dişin estetik bozuklukları kısa süre içerisinde fark edilip doktora başvurulabilecek sorunlardır. Bunların yanı sıra ağız kokusu gibi günlük hayatta bizi rahatsız eden sağlık problemleri de kolayca fark edilebilmektedir. Ancak bazı ağız ve diş problemleri belirti göstermeyerek sadece doktor kontrolünde teşhis edilirler. Bu tür sorunlar fark edilenlere göre daha tehlikeli durumlara yol açabilmektedir. Düzenli doktor kontrolüyle bu sorunlar küçük haldeyken tedavi edilip daha büyük hastalıklara yol açmaları önlenir. Bunlardan biri olan çene kisti problemi Çene Kisti Operasyonları ile tedavi edilebilmektedir. İlkdent kliniğimiz hastalarının ağız ve diş sağlığını önemseyerek alanında deneyimli doktorlar ve gelişen teknolojiyi takip ederek sizlere en iyi ve en hızlı hizmeti sunmayı prensip haline getirmiştir. İlkdent kliniğimizin odak noktası hasta memnuniyetini kazanmak ve beklentisini en iyi şekilde karşılayabilmektir.
ÇENE KİSTİ NEDİR?
Çene kistleri büyürken herhangi bir klinik bulgu göstermezler ve ağrı yapmazlar. Kist büyüme sonrasında şişlik olarak kendini göstermektedir. Ağrı yapan kistler enfeksiyon belirtisi göstermektedir. Kist büyüdükçe daha büyük sorunların oluşmasına yol açmaktadır. Sinir üzerine baskı yapan kistler alt dudağın uyuşmasına sebep olurken daha da büyüyen kistler dişlerin sallanmasına ya da kendi kendine oluşan çene kırıklarına sebep olabilmektedir. Uzman cerrahi müdahalelerle Çene Kisti Operasyonları başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Bu alanda en iyi hizmet veren hekimler arasından bir doktor ekibine sahip İlkdent Diş Kliniğimiz son derece profesyonel ve özenli bir hizmet sunmaktadır.
Sizi Arayalım
ÇENE KİSTİ OPERASYONUNDAN SONRAKİ SÜREÇ
Çene Kisti Operasyonları yapılırken kist uygulanabiliyorsa tek parça halinde alınmaya çalışılır. Büyük ölçekli kistler önce küçültülür daha sonra cerrahi işlemle alınır. Çene kistleri çene kemiğinde ya da diş köklerinde bulanabilir. Eğer kist diş köklerindeyse operasyon sırasında kist ile ilgili diş ağızda bırakıldıysa dişe kanal tedavisi uygulanır ya da operasyon sırasında diş çekildiyse daha sonra ilgili dişe implant tedavisi uygulanır. Operasyon sonrasında bu süreç hem cerrah hem de hasta tarafından dikkat edilmesi bir dönemdir.